INA FAG Schaeffler

Schaeffler ontwikkelt en produceert en levert met de merken INA,FAG en LUK, precisieproducten voor alles wat beweegt – in machines, apparatuur en voertuigen, maar ook in luchtvaart- en ruimtevaarttoepassingen.

De wereldwijd actieve groep van bedrijven is wereldwijd een toonaangevende fabrikant van lagers en een gerenommeerde leverancier voor de auto-industrie. Het bedrijf genereerde in 2012 een omzet van ongeveer 11,1 miljard euro. Met meer dan 78.000 werknemers wereldwijd is Schaeffler een van de grootste Duitse en Europese industriële bedrijven in familiebezit. Met 180 locaties in meer dan 50 landen heeft Schaeffler een wereldwijd netwerk van productielocaties, onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten, verkoopbedrijven, engineering buro’s en trainingscentra.

INA Bearing Company Ltd en FAG Sales Europe-UK hebben hun krachten gebundeld onder de nieuwe naam Schaeffler (UK) Ltd. Met een totaal van 180 jaar ervaring en knowhow kunnen de twee toonaangevende producenten van wentellagers klanten in de industrie voorzien van innovatieve lageroplossingen uit één hand. Het gecombineerde assortiment van INA en FAG biedt hoogwaardige, innovatieve wentellager- en lineaire bewegings technologie voor elke toepassing in elke industrie.